Hart voor Meiden in de media

De Hart voor Meiden projecten worden opgepikt door de media.
Op deze pagina een overzicht van de verschenen artikelen rondom de mentale gezondenheid van meiden tussen 13 en 17 jaar.

Interview met Marieke Martens voor Linda.

Meidenvenijn is een groot probleem: 'Veel meisjes zitten thuis door pestgedrag'

Buitensluiten, niet in appgroepen mogen en roddelen: het komt nog steeds veel voor onder pubermeisjes. Dat ziet jeugdcoach Marieke Martens veel voorbijkomen. Ze wil het meidenvenijn aanpakken.

“We moeten het bespreekbaar maken”, vertelt Martens, werkzaam bij Ma.Ma. kinder- en jeugdcoaching en oprichter van stichting Hart voor Meiden, aan LINDA.

Meisjes

De meest voorkomende klachten die meisjes op dit moment hebben zijn stress, angsten, paniekaanvallen en negatieve gedachten. Martens ziet dat deze klachten slaapproblemen, eetproblemen, depressieve gevoelens en schooluitval kunnen veroorzaken. “Ik werk nu twaalf jaar dagelijks met jongeren, met name pubermeisjes. Veel meisjes zitten thuis, doordat zij niet kunnen functioneren op school door het pestgedrag. Ze krijgen niet de juiste middelen aangereikt om het op school op te lossen. Daar loopt het vaak vast.”

De meisjes raken in een negatieve spiraal, waar ze moeilijk uitkomen. “Eerst besluiten ze zich ziek te melden. Dan wordt de drempel steeds hoger om naar school te gaan en uiteindelijk durven ze niet meer. Daar kan het meidenvenijn toe leiden”, vertelt Martens.

Lees hier het volledige artikel

linda