Oprichter Hart voor meiden

Ooit was ik dat meisje van 15. Worstelend door mijn puberteit, zoekend naar tools, handvatten, hulp, op welke manier dan ook. Wat had ik toen graag te horen gekregen dat ik niet de enige was met al die negatieve stemmen in mijn hoofd, met al die angsten. Dat ik niet gek was maar dat het erbij hoorde en dat het weer over zou gaan. Dat het leven niet ophield na een traumatische gebeurtenis, zoals in mijn geval het overlijden van één van mijn ouders. Dat ik voor mezelf mocht opkomen en mezelf mocht laten zien.

Wist ik toen maar dat er heel veel meisjes waren die net zo dachten als ik en dat die meisjes ook hun mond hielden. Wat had het veel gescheeld als we meer gedeeld hadden. Dan waren we makkelijker door deze periode heen gelopen.

Ik krijg de kans om het voor de meiden van nu wel te faciliteren. Daar ben ik heel blij om. In mijn werk als jongerencoach spreek ik deze groep dagelijks. Er is behoefte aan om te horen dat je niet de enige bent, er is behoefte aan delen met leeftijdsgenoten en met mensen die willen luisteren, er is behoefte aan om te weten dat er veel hobbels zijn in deze periode, maar dat die erbij horen en vaak ook weer over gaan.

Mijn missie is om deze doelgroep via deze stichting en het event OnverMEIDelijk te laten ervaren dat er laagdrempelige vormen van hulp zijn die een jongere door een lastige periode heen helpen. Er zijn mensen in ieders omgeving die graag naar deze groep willen luisteren en er voor hen willen zijn. Allemaal mensen met een HART VOOR MEIDEN. 

Marieke Martens

Annemieke van Barneveld

Artistiek leider

Mijn naam is Annemieke van Barneveld en samen met Marieke ben ik de drijvende kracht achter deze stichting.
Mijn hart voor meiden is al jaren geleden gaan kloppen toen ik op 19 jarige leeftijd mijn eerste werkervaring opdeed in een crisisopvang voor meisjes in Utrecht. Jarenlang heb ik in ‘de Meidenhulp’ gewerkt en heel veel bijzondere, sterkte meisjes ontmoet die zich niet goed raad wisten met al hun gedachten en gevoelens. Inmiddels werk ik al weer geruime tijd als Orthopedagoog en Familietherapeut in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en leken de meisjesspecifieke vragen wat op de achtergrond te raken. Maar toen ik Marieke leerde kennen en haar initiatief voor de stichting en het event hoorde vlamde het weer helemaal op! Naast mijn werk als orthopedagoog ben ik als artistiek leider verbonden aan !MPACT, modern dansgezelschap Deventer. Bij !MPACT maken we dansvoorstellingen over maatschappelijke thema’s. Bij het event OnverMEIDelijk komt mijn hart voor meiden en dans helemaal samen!

 

Evelien Kolsteeg

Allroundmedewerker

Mijn naam is Evelien Kolsteeg en ik woon samen met mijn vriend en dochtertje in Utrecht.

Ik werk met veel plezier en enthousiasme voor Stichting Hart voor meiden.
Mijn werkzaamheden zijn heel divers en dat maakt het werken voor de stichting zo leuk en veelzijdig.

Ik werk onder andere achter de schermen tijdens het event OnverMEIDelijk. Daar ben ik het aanspreekpunt voor de meiden, maar ook voor alles wat er achter de schermen geregeld moet worden. Zo ben ik de souffleur tijdens events, regel ik de lunch voor het team en ontvang de artiesten. Hoewel ik niet letterlijk op het podium sta voel ik mij zeker een onderdeel van het team en de meiden.We doen het samen en we hopen zoveel mogelijk meiden te helpen, te inspireren en vooral te laten voelen dat ze niet alleen zijn. Mijn creatieve denkwijze kan ik inzetten tijdens het verder laten groeien van de stichting en ik ondersteun waar ik kan.

Filmmaker/artistiek medewerker

Ik ben Juliette Gruter. Mijn studie heb ik gedaan in sport en gezondheid,
maar werk nu voornamelijk op filmsets. Ik houd er ook enorm van om in mijn
vrije tijd zelf te sporten en films te kijken, verrassend ;). Tevens heeft
mentale gezondheid steeds meer mijn interesse gekregen. Dat merk ik niet
alleen in mijn eigen ontwikkeling maar ook de toevoeging die sport, beweging
en films kunnen hebben op je mentale gezondheid.
Vanaf het eerste moment ben betrokken geweest bij deze stichting en met name
bij het event OnverMEIDelijk. Ik heb de filmbeelden gemaakt en ik heb een
actieve rol op het podium.
Ik ben van mening dat wij van mens tot mens elkaar kunnen helpen, en in dit
geval van jonge vrouw tot jonge vrouw. Laten we naar elkaar omkijken, naar
elkaar luisteren en samen verder komen!

 

Juliette Gruter

Christina Ladega

Artistiek medewerker

Ik ben Christina  Ladega, moeder van twee tienerdochters. Zelf ben ik een ‘volwassen meid'. Ik ben avontuurlijk ingesteld en ben graag op reis. Van
mijn jeugd herinner ik me nog goed mijn eigen worstelingen, ik voelde me regelmatig onzeker, niet begrepen en alleen, had het gevoel dat anderen het
zo veel beter en makkelijk hadden. Graag had ik toen geweten wat ik nu weet, en nog steeds ben ikzelf soms mijn grootste ‘demon’.
Ik ben al jaren werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs en geef sinds een paar jaar als zzp’er gelukslessen op scholen. Ik zie in mijn werk
maar ook in mijn persoonlijke omgeving meiden struggelen en pijn lijden. Dat gaat mij diep aan mijn hart. Graag wil ik door mijn medewerking bij hart
voor meiden door mijn creativiteit, enthousiasme en kennis een bijdrage leveren, om hiermee meiden te helpen de overgang van meid naar jongvolwassen vrouw makkelijker te maken.

 

 

Content creator

Als mijn 14-jarige ik zou weten waar ik nu ben, zou ze zo enorm trots zijn. Ik ben Suzanne Kriele en werk vol trots mee aan de stichting Hart voor Meiden.
Ik heb nooit geweten wat ik wilde en wat mijn passies waren, dus heb ik uiteindelijk Bouwkunde gestudeerd omdat ik dacht dat ik hiermee mijn ouders trots kon maken. Ik heb het gehaald, maar werd uiteindelijk ongelukkig omdat dat niet mijn passie is. Ik durfde mijn passies niet te volgen omdat ik bang was mijn omgeving teleur te stellen. Nu weet ik dat je omgeving het liefst wil dat je gelukkig bent. Tegenwoordig werk ik als content creator en hoop ik jonge meiden te inspireren, omdat ik weet hoe moeilijk het is om op zo’n leeftijd keuzes te maken. Voor Hart voor meiden ben ik verantwoordelijk voor alles wat er op social media zichtbaar is.

Suzanne Kriele

Paulien Schutte

Paulien Schutte | Hart voor Meiden

Student Toegepaste Psyhologie

Mijn naam is Paulien Schutte. En ik woon op mijzelf in het hartje van Deventer. Momenteel ben ik druk bezig met de studie Toegepaste psychologie. Waarom ik voor deze studie heb gekozen? Ik merkte dat mijn nieuwsgierigheid begon te groeien naar het menselijke gedrag en motivaties. Tijdens mijn studie heb ik verschillende keuzes mogen maken. Ik heb me gespecialiseerd in gezondheidspsychologie en ben daarnaast de wereld van filosofie, wereldreligies en spiritualiteit ingedoken met een minor. Maar toch bleef ik zoeken naar mijn passie. Wat wil ik echt?

Naast mijn studie ben ik ook actief bij de dansgroep !MPACT, een dansgezelschap hier in Deventer. !MPACT creëert dansstukken rond maatschappelijke thema's en maakt deel uit van het event OnverMEIDelijk. Dat is waar ik mijn passie voor dans en creativiteit samen zie komen met mijn interesse in de mentale gezondheid van jonge meiden.

Toen ik zelf 15 was, had ik graag meer aandacht gezien voor onderwerpen rondom de mentale gezondheid. En nu, als onderdeel van dit geweldige event, ben ik ontzettend blij dat ik mijn steentje kan bijdragen.

Naast het dansen tijdens het event, krijg ik nu ook de kans om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren bij Stichting Hart voor Meiden. Ik kijk er enorm naar uit en hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.