Meidenteam (Deventer)

Juliette

juliette

Ik ben Juliette en ik ben 24 jaar. Ik vertel graag verhalen met beeld en geluid en daarnaast ben ik ook graag in beweging, door bijvoorbeeld te dansen. Deze twee dingen geven mij veel plezier en energie. Ik lever dan ook graag, met mijn kennis en kunde in deze verschillende kunstvormen, mijn bijdrage aan onverMEIDelijk. Ik vind het goed en mooi dat het event er is, omdat ik zelf ook wel zo’n event had willen hebben toen ik die leeftijd had. Niet alleen toen, maar nu ook nog vraag ik mij (te) vaak af of ik wel goed genoeg ben. Misschien ervaar jij dit ook. Door ervaringen uit te wisselen, naar elkaar om te kijken en te horen dat we niet de enige zijn die dit soort onzekere gedachtes hebben, kunnen we elkaar helpen! En de verschillende kunstvormen zullen ons daarbij helpen om lastige of soms ongrijpbare of onbeschrijfelijke ervaringen en emoties te voelen en een plekje te geven._

Ik werk met trots mee aan dit event en hoop dat we zo veel mogelijk meiden met een goed gevoel naar huis kunnen laten gaan na het event!

Roos

roos

Ik ben Roos en ik ben 19 jaar oud. Voor mij is dansen echt mijn passie. Ik kan mijn energie kwijt in het dansen, maar ook helpt dit erg goed met het verwerken van mijn emoties. Verder luister ik heel graag naar muziek, dit is altijd even een goede afleiding van alles dat gaande is thuis, maar ook met de drukte van school. Ik doe mee met OnverMEIDelijk omdat ik zelf altijd heel veel last heb gehad van onzekerheid door sociale media en ook veel prestatiedruk heb ervaren betreft school en sport. Hier heb ik nu ook nog steeds wel last van maar minder dan twee jaar geleden. Ik vind het daarom ook belangrijk dat andere meiden in dezelfde situatie steun en hulp krijgen van leeftijdsgenoten en ook iemand hebben om mee te praten.

Valerie

Valerie

Ik ben Valerie en ik ben 18 jaar. Dieren en de natuur zijn mijn grote passie. Ik ga dit jaar een tussenjaar nemen om daar ook meer mee te gaan doen. Ik laad me helemaal op als ik in de natuur ben en/of met dieren bezig ben. Alles gaat voor mij dan heel natuurlijk. Ik doe mee aan OnverMEIDelijk, omdat ik wil laten zien dat je er niet alleen voor staat. Ik heb niet veel last gehad van mentale problemen, maar ik pas nooit helemaal in het plaatje die mijn leeftijdsgenoten maken. Dat vind ik soms wel moeilijk, maar het lukt me ook steeds vaker om me daar niks van aan te trekken en gewoon te doen waar ik blij van word. Ik gun dat iedereen die dit voelt. Daarom doe ik mee.

Emma

emma

Ik ben Emma. Ik ben 17 jaar. Schrijven en gitaar spelen zijn mijn passies, dat doe ik dan ook dagelijks. Ik doe mee aan dit event omdat ik het belangrijk vind om te laten zien dat niemand alleen staat. Het is belangrijk dat meiden worden gezien, en, nog belangrijker, worden begrepen. Jij bent niet alleen. Ik ben niet alleen. Wij zijn niet alleen. Dat is de boodschap die ik, door mee te doen aan dit event, zou willen overbrengen.

Brit

Ik ben Brit en ik ben 18 jaar. Al sinds dat ik klein was, vind ik het ontzettend leuk om piano te spelen. Je kan jezelf dan namelijk even helemaal afsluiten van de buitenwereld. Zelf merk ik dat ik mijzelf heel snel met anderen vergelijk. Op Social Media zie je steeds vaker het ‘perfecte plaatje’ voorbijkomen, waardoor ik mij wel eens onzeker kan voelen. Ik doe mee met onverMEIDelijk omdat ik graag andere meiden wil laten zien dat ze niet de enige zijn die misschien wel zo denken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat alles wat je op Social Media ziet, niet altijd de realiteit is en dat je er nooit alleen voor staat!

Josefien

Ik ben Josefien en ik ben 13 jaar oud.

Ik hou heel erg van viool spelen. Mijn gevoel kan ik er goed instoppen.

Ik doe mee aan het meidenevent omdat ik het leuk vind te helpen, maar ook omdat ik juist altijd vrolijk ben en dat misschien wel kan overbrengen.

Anne-Roos

anne-roos

Ik ben Anne-Roos en ik ben 18 jaar oud. Van kleins af aan vind ik het heerlijk om te bewegen en te sporten. In het sporten kan ik mijn energie kwijt. Daarnaast staan mijn gedachtes dan ook even op stil wat mij rust geeft. Muziek maken is ook iets wat ik heel graag doe. Ik kan mijn gevoel erin kwijt en ook hierbij ben ik even niet bezig met de dingen om mij heen. Ik doe mee met dit event omdat ik zelf ook een tijdje met mezelf in de knoop zat. Mijn emoties gingen alle kanten op. Daar heb ik veel van geleerd. Ik wil graag die gedachtes/ kennis delen met andere meiden/mensen (die daar last van hebben). Anderen helpen vind ik heel belangrijk. Ik hoop dat ook met dit event te bereiken; andere meiden iets geven waar zij verder mee kunnen.

Julia

Ik ben Julia en ik ben 16 jaar. Muziek, tekenen en series kijken zijn dingen die mij dagelijks bezig houden. Alleen is dit niet alleen maar vermaak, maar is dit ook mijn afleiding. Het houdt me van mijn gedachten af op het moment dat die even te veel worden. En dat geldt niet alleen voor mij maar voor heel veel jongeren. Ik doe mee aan onverMEIDelijk omdat ik denk dat ik, net zoals de rest van het team, anderen heel goed zouden kunnen helpen door te laten zien dat je niet alleen staat. Dat je slaapproblemen, pieker gedachten en sombere gevoelens oké zijn en dat dit ook weer weg gaat. Al helemaal met behulp van mensen die door dezelfde dingen heen gaan of zijn gegaan.

Marieke

Marieke Martens

Ik ben Marieke. Al vanaf jongs af aan voel ik me thuis op het podium. Daarom was het voor mij logisch om iets met theater te gaan doen. Op het podium hoefde ik niet mezelf te zijn, ik kon een rol spelen, daar was ik niet onzeker en stotterde ik niet. Ik was in mijn element. Zo combineerde ik mijn twee passies: theater (drama) en het werken met kinderen en jongeren. De opleiding dramatherapie kwam hier uit voort. Ondertussen ga ik al heel wat jaartjes mee en ontdek ik steeds opnieuw hoe belangrijk creativiteit is. Het maakt niet uit welke vorm, maar het ontdekken van je creativiteit en het uiteindelijk durven inzetten, maakt dat je je verlangen gaat leven en dat je lekker in je vel komt. Dat is ook mijn boodschap aan alle jonge meiden en tevens de reden dat ik ben begonnen met het event OnderMEIDelijk. Middels deze stichting hoop ik veel meiden te bereiken en de boodschap te kunnen verspreiden.